Bewegingscentrum Reset wil uw gezondheid een positieve impuls geven.
Door de juiste voorlichting en begeleiding, willen wij u laten ervaren wat gerichte training voor lichaam en geest kan doen.

Bewegen kan verslavend werken, wanneer u één keer een goede training ervaren heeft wilt u nooit meer anders!

0511 - 48 22 22 Prins Bernhardstraat 1a, 9251 GJ, Burgum info@bewegingscentrum-reset.nl
Volg ons via
Image Alt

Sportgerelateerde fysiotherapie

Ook voor sportgerelateerde blessures en klachten kun je bij onze fysiotherapie terecht. Wij proberen je op een verantwoorde manier weer terug te brengen naar het gewenste sportniveau

Sporters lopen vaak een ander soort blessure op dan niet sporters. Blessures en pijnklachten ten gevolge van sport kennen een ander beloop en het herstelproces ziet er vaak ook iets anders uit. Een sportgerelateerde klacht of sportblessure is vaak een gevolg van een overbelasting door een disbalans in spierfunctie of een verkeerd beweegpatroon. Veel voorkomende blessures zijn:

  • Hielspoor en peesplaatontsteking
  • Achillespees- of kniepeesontsteking
  • Shin splints(pijn aan het scheenbeen)
  • Hamstring blessure
  • Peesontsteking in de schouder
  • Tennis- of golfelleboog

De aanpak van deze aandoeningen bestaat uit meer dan alleen de lokale pijnlijke plek. Het gehele beweegpatroon kan een rol spelen bij de blessure. Daarom is het zinvol een afspraak te maken met een fysiotherapeut met een brede kennis van sport en sportgerelateerde pijnklachten.

De fysiotherapeut doet er alles aan om u weer op een verantwoorde manier terug te brengen naar het gewenste sportniveau. De therapie richt zich niet alleen op het behandelen en herstel van de betreffende blessure, maar er wordt ook advies gegeven over de opbouw/hervatten van de training, zodat u als sporter de sport uiteindelijk weer volledig kan uitoefenen. De fysiotherapeut kiest uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s, maar ook massage, bindweefseltechnieken, tapen en bandageren maken deel uit van de behandeling.

Investering in jezelf

Sportgerelateerde fysiotherapeuten

Sytse- Evert Adema
Wytze Veenstra
Martsen-Almer Minkes
Ineke Jousma