Bewegingscentrum Reset wil uw gezondheid een positieve impuls geven.
Door de juiste voorlichting en begeleiding, willen wij u laten ervaren wat gerichte training voor lichaam en geest kan doen.

Bewegen kan verslavend werken, wanneer u één keer een goede training ervaren heeft wilt u nooit meer anders!

0511 - 48 22 22 Prins Bernhardstraat 1a, 9251 GJ, Burgum info@bewegingscentrum-reset.nl
Volg ons via
Image Alt

Over Reset

Ruim aanbod

Wij bieden een ruim en gevarieerd aanbod; zowel binnen de fysiotherapie als binnen ons trainingsaanbod.

Persoonlijke begeleiding

Door een gerichte en persoonlijke begeleiding willen wij u blijven motiveren en plezier geven in bewegen en/of sporten. Kwaliteit voor kwantiteit!

Kinderen en jeugd

Beweging voor kinderen en jeugd vinden wij erg belangrijk. Daarom voordelig sporten tot 25 jaar.

Flexibele sportabonnementen

Onze flexibele sportabonnementen bieden uitkomst wanneer u niet in de gelegenheid bent om de sporten. U kunt zelf uw lessen plannen via onze online lessenplanner. De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Goede sfeer

Een goede sfeer vinden wij erg belangrijk, toegankelijk en transparant.

Samenwerking

Wij werken samen met partners binnen en buiten ons centrum op het gebied van sport en gezondheid.

Wat vinden de mensen

10

Vanaf de start in 2005 zijn wij al bezig met beweging bij Reset. Hoe vér bleken zij met hun visie op het belangrijkste aspect van de bejaardensport al vóór te zijn! Tegenwoordig schreeuwt Jan en Alleman om het belang van beweging. Het bevalt ons voorlopig nog uitstekend. Wij hopen er nóg 15 jaar gebruik van te kunnen maken!

Jan van den Bos

Reset is een mooie sportschool met een nette en schone fitnessruimte, ook is de begeleiding tijdens het sporten goed.

Tiemen Jager

Sinds ik de meditatieve lessen van Yin Yoga volg verdwijnt geleidelijk aan de stramheid uit mijn rug. Door de rustgevende oefeningen krijg ik meer ruimte en flexibiliteit in de (onder)rug en schouders met als gevolg dat ik me vitaler voel en daardoor minder moeite heb met fysieke inspanningen. Ik heb er echt baat bij.

Theun Postma (71 jaar)

Hele fijne sfeer, ik kom er graag

Durkje Kooy

De Historie

2005

2005

In mei 2005 startten Sytse-Evert Adema en Dicky Veenstra met Bewegingscentrum Reset. Onder deze naam worden er fitness- groepslessen aangeboden en is er nauwe samenhang tussen fysiotherapie (Sytse-Evert) en bewegen (Dicky). Bewegen is de beste therapie! Alle activiteiten hebben vanaf dag één als doel mensen in beweging brengen of houden.

2007

Om door te groeien is een ruimer aanbod van beweegactiviteiten noodzakelijk. Het huidige pand kan dan niet meer voorzien in de gewenste ruimte en dus wordt een geschikte nieuwbouwlocatie gezocht. Aan de rand van het nog te realiseren park, zodat in de toekomst ook activiteiten buiten de deur gemakkelijk gerealiseerd kunnen worden.

2013

Het duurt tot maart 2013 voordat de eerste schep in de grond is gezet. Het nieuwe gebouw voorziet in alle, van de op dat moment aanwezige wensen. Voor de fysiotherapie zijn er volop mogelijkheden.  Meer geschikte toestellen om te kunnen revalideren, een inspirerende omgeving en geluidsdichte behandelruimten.

Voor de sporter wordt het aanbod fors uitgebreid en het klimaat waarin getraind wordt, enorm verbeterd. Ruime sportzalen en kleedruimten, gezellig nazitten in de sportersbar.

Wij gaan graag de samenwerking met u aan! De nadruk ligt hierbij op het zelfredzaam maken van u als klant door middel van training, therapie, educatie en coaching

2020

Begin 2020 zijn we als Bewegingscentrum Reset (Reset Bewegen, Reset Fysiotherapie en Reset Survivalrun) een samenwerkingsverband aangegaan met KarinWalda.nl waardoor we de trainingen konden krijgen om onze visie ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Onze visie hebben we van het begin af aan duidelijk voor ogen gehad, echter waren we zelf zoekende hoe we dit in de praktijk ten uitvoer konden brengen. 

Net als bij alles waar veranderingen mogen gaan optreden, trad eerst ook de verwarring en de chaos op. Mede daardoor zijn we door een hele turbulente periode heengegaan. Zeker doordat het samenviel met het hele Corona-gebeuren, maar nu zien we dat we onze visie steeds meer handen en voeten kunnen geven en zijn de eerste positieve resultaten hiervan zichtbaar en voelbaar. 

Visie

‚ÄúOp weg naar jezelf‚ÄĚ

 

Centrum voor beweging, fysiotherapie en sport ter ondersteuning van vitaliteit van haar leden. Begeleiding op zowel lichamelijk,  geestelijk als emotioneel vlak.

 

Centrale doelen:

 

Bewustwording op het gebied van voeding, bewegen, lichaam, geest en emoties hoe je dit PRAKTISCH kunt toepassen in je DAGELIJKSE LEVEN.

 

Ervaar hoe belangrijk BEWEGING OP ELK VLAK in je leven is.

 

Ga van OVER-LEVEN naar BE-LEVEN.

 

We geven mensen VERANTWOORDELIJKHEID door EERLIJK NAAR ZICHZELF te leren kijken om zo naar HUN EIGEN INNERLIJKE KRACHT te kunnen gaan en deze innerlijke kracht VOOR      ZICHZELF IN TE KUNNEN ZETTEN.

 

SAMENWERKING is essentieel door UITWISSELING VAN INFORMATIE EN ERVARING, waardoor je een TOTAALBELEVING krijgt.

 

We werken er GEZAMENLIJK naar toe dat de cli√ęnt zichzelf kan, wil, mag en zal zijn in wie hij of zij is op dat moment.

 

Dit vertaalt zich PRAKTISCH gezien naar een BEGELEIDING OP MAAT WAARBIJ DE CLI√čNT AANWIJZINGEN EN ONDERSTEUNING KRIJGT HOE HIJ ZIJN OF HAAR LEVEN ZELF WEER ZO SOEPEL MOGELIJK KAN EN ZAL GAAN LEVEN.

 

 

–> Vaak wordt gedacht dat het bewustwordingsproces raar of h√©√©l ingewikkeld is, maar dat is niet zo. Onze hele leven bestaat uit een aan√©√©nschakelijking van bewustwordingsmomenten, maar doordat we hier vaak niet bewust mee bezig zijn, “overkomt” ons het meeste in ons leven. En dat “overkomen” is iets waar we via onze visie het verschil in gaan maken. Dit doen we d.m.v. een andere benadering binnen onze begeleiding. Dit geldt zowel binnen het preventietraject als binnen het hersteltraject.

–> Veranderend gedrag t.o.v. jezelf treedt pas op als je bewust bent dat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw gezondheid en jouw leven. En dat jij daar h√©√©l veel in kunt bijdragen door anders naar je lichaam en jouw bijdrage binnen jouw gezondheids- en/of herstelproces te kijken. Van daaruit zul je kunnen ontdekken dat jij h√©√©l belangrijk bent en pas dan kun je hier anders mee om gaan. Om hier bewust van te worden, heb je bewustwordingsinformatie nodig. G√©√©n hokuspokus, maar puur praktische aanwijzingen die je in je dagelijkse leven kunt toepassen waardoor je zelf de belangrijkste en bepalende factor wordt en blijft in jouw leven . Dit geldt ook binnen het preventie- en/of herstelproces van jouw lichaam. Je gaat bewust met je lichaam samenwerken i.p.v. dat je het idee hebt dat je lichaam je tegenwerkt. Daardoor ben je bewust bezig met preventie i.p.v. met herstel.¬†

–> We staan teveel aan de zijlijn van ons leven en daarom “overkomt” ons zoveel. Het is d.m.v. het bewustwordingsproces dat je weer een actieve deelnemer wordt van jouw eigen leven.

–> Ook wordt vaak gedacht dat bewustwording inhoudt dat je h√©√©l veel moet kunnen en doen, maar het gehele bewustwordingsproces bestaat uit allemaal hele kleine bewustwordingsmomenten die je elke dag in de praktijk tegenkomt. Het gaat er niet om dat je jezelf in de spagaat zet, het gaat erom dat je binnen jouw proces, binnen jouw leven bewust die kleine stapjes gaat maken. Elk stapje vooruit, brengt je weer verder binnen jouw eigen unieke bewustwordingsproces en dat zijn juist de belangrijke stapjes die nodig zijn om zelf bewust(er)e keuzes te kunnen gaan maken in jouw leven om zelf actief bij te dragen aan een gezond(er) leven.¬†

–> We zijn ons er terdege bewust van dat we de voorlopers zijn met onze aanpak en dat we met een grote verandering bezig zijn binnen het begeleidingsproces. Dat maakt ons pioniers op dit gebied en daardoor worden we ook als “een vreemde eend” binnen de bestaande en alom bekende begeleidingsstructuur gezien. Juist dit geeft aan dat wij bewust kiezen voor een begeleiding waarbinnen we onze cli√ęnten erkennen in hun eigen kracht en dat we onze cli√ęnten begeleiden naar een zelfstandig leven i.p.v. een leven waarin men afhankelijk wordt en blijft van de beslissingen van anderen en situaties die hen overkomen.

–> Ieder mens, op welk niveau dan ook, kan h√©√©l goed beslissingen nemen en een actieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van z’n eigen leven. Wij mogen onze cli√ęnten ondersteunen en dat doen we met alles wat binnen ons vermogen ligt, maar we kunnen en mogen het niet voor hen doen!¬†

Reset Nieuws