Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een meditatieve, rustgevende vorm van Yoga. Met Yin Yoga richt je je aandacht op de ontspanning van je spieren en op het dieper gelegen bindweefsel. Iedere week worden er 6 lessen aangeboden op diverse dagen en tijdstippen bij Bewegingscentrum Reset!

 

 

Yoga brengt de spieren naar een dieper niveau van strekking en ontspanning van binnenuit, waardoor ook banden en pezen optimaal worden aangesproken. De spierkracht wordt op subtiele niveaus nog meer versterkt door het aanhouden van een bepaalde fysieke houding (asana).
De diverse ademhalingsoefeningen maken tevens dat de longcapaciteit volledig wordt benut; dit heeft weer invloed op het uithoudingsvermogen. Door yoga wordt niet alleen het lichaam flexibel, maar leert ook de geest nieuwe grenzen te verkennen.

Yin Yoga

Yin Yoga is een meditatieve, rustgevende vorm van yoga. Yin Yoga houdingen worden op een passieve, licht intensieve manier beoefend en voor een bepaalde tijd aangehouden (tussen de 2 en 5 min.) Hierbij blijven spieren ontspannen en wordt er rek en lichte druk uitgeoefend op gewrichten en bindweefsel. Het doel is mobiliseren en activeren van het bindweefsel, waardoor een sneller herstel kan optreden. Op deze manier wordt een zo optimaal mogelijke balans gecreëerd tussen belasting en belastbaarheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze vorm van Yoga is geschikt voor iedereen, dus ook voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten, fibromyalgie, burn-out klachten, heupprotheses en zwangere vrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

Lesrooster
Maandag
09:00 - 10:00 uur
Yin Yoga
Dinsdag
18:00 - 19:00 uur
Yin Yoga
Woensdag
10:30 - 11:30 uur
Yin Yoga
17:00 - 18:00 uur
Yin Yoga
Vrijdag
09:00 - 10:00 uur
Yin Yoga