Wandelreis 2018

Wandelreis 2018

Van 21 t/m 25 juni 2018 organiseert Bewegingscentrum Reset uit Burgum voor de eerste keer een wandelreis in de Italiaanse Alpen!

Wandelreis 2018

 

In 2018 organiseert Bewegingscentrum Reset voor de eerste keer een wandelreis in de Italiaanse Alpen. Tegelijkertijd met de fietsreis verblijven we van 21 t/m 25 juni in Vital Hotel Ortlerspitz, St. Valentin - San Valentino.

Wandelen in Zuid-Tirol

De mooiste wandelingen in het Zuid-Tiroolse wandelparadijs Vinschgau.

Dankzij het door zon, wind en milde temperaturen bepaalde droge klimaat is Zuid Tirol (Vinschgau) zomers en 's winters geschikt voor uitgebreide wandelingen. Terwijl de Nördersberg vooral is bedekt met een weelderige, groene vegetatie, tref je tijdens het wandelen op de schrale hellingen van de Sonnenberg een unieke dieren- en plantenwereld aan. Samen vormen deze twee landschappen een van de meest veelzijdige wandelgebieden van Zuid-Tirol.

Het Vinschgau biedt niet alleen tijdens elk seizoen, maar ook op elke hoogte, optimale condities om te wandelen in Zuid-Tirol: van ontspannende gezinswandelingen langs de waalwegen tot afwisselende meerdaagse wandelingen of pittige bergtochten.

Voorafgaande aan het programma in Italië wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. Er wordt tijdens deze bijeenkomst uitleg gegeven over de voorbereiding op de wandelreis (trainingen) en natuurlijk komt het dagprogramma aan de orde.

 

Programma 2018

 

Vrijdag 22 juni – de beklimming van de Grosshorn

De uitzichttop in de Vinschgau ! Het dorp ligt direct tussen de Reschenmeer en de Haidersee. We klimmen over de beboste noordwestenrug en over de westrug naar de top. Geweldig uitzicht op de Sesvenna Group en de Upper Vinschgau. Afdaling gaan we naar de Plavenn-vallei, een schitterende omgeving op 1725 m, en terug naar het hotel. Al met al een wandeling van 6 uur.

 

Zaterdag 23 juni - de beklimming van de Elferspitz

Deze wandeling voert ons eerst van St. Valentin naar Haider Alm, waar we kunnen wandelen of de gondel kunnen nemen. Vanaf daar gaat het omhoog over de 2746 m hoge Haider Scharte naar de 2926 m hoge Elferspitz, waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Daarna dalen we af naar de vallei "Between d'Köpf" door een smal, soms wat ruig pad en leidt ons naar de top van de 2675 m hoge Zehnerkopf. Na een pauze lopen we naar het bergstation van de skiliften Schöneben en komen daar op het pad terug naar Haideralm. Tijdens deze passage hebben we een prachtig uitzicht op de Reschengel, de Haidersee en de omliggende berglandschappen. Vanaf de Haideralm gaat het te voet of met de gondel terug het dal in.

 

Zondag 24 juni - de beklimming van de Seebodenspitz

Deze avontuurlijke en vrij gemakkelijk voettocht brengt je van St. Valentin aan de Haide in de Vinschgau over de Haider Alm naar de Seeboden-piek op 2.859 m boven de zeespiegel. Onvergetelijke bergmomenten zijn gegarandeerd voor grote en kleine alpinisten op weg naar de top in het Zuid-Tiroolse Westen.

De wandeling begint in het rustige dorpje St. Valentin on the Haide. Het dorp ligt aan de Reschenpas op 1.472 m en maakt deel uit van de Vinschger-gemeenschap Graun. Met de lift gaan we eerst naar Haider Alm en bovenaan, op ongeveer 2.100 m, volgen we pad nummer 10 in westelijke richting. Het pad loopt lang door groene weiden voordat het gloeiende gras van de weelderige weiden overgaat in struikgewas en struiken. Alleen het laatste deel van de klim wordt gekenmerkt door rotsachtige, steilere hellingen. Al met al is de klim naar de top prima te doen. Zelfs onervaren wandelaars zouden geen problemen moeten hebben.

De afdaling blijkt net zo ongecompliceerd als de klim naar de bodem van het meer. De enige verandering: een reis naar de "Three Lakes" werd warm aanbevolen voor grote en kleine wandelaars. Hiervoor gaat het eerst bergafwaarts tot je bij een splitsing in de weg komt met het bordje "Three Lakes". Pad nr. 10 A brengt u rechtstreeks naar de pittoreske wateren rond 2500 m boven de zeespiegel.

Na een welverdiende adempauze, vervolgt u uw wandeling rechts van paden nr. 9 en nr. 14. Na ongeveer 2 uur lopen bereikt u de Haider Alm. Met de baan kunt u gemakkelijk terugkeren naar het beginpunt van de wandeling.