Spinning

Spinning

Meer dan fietsen! Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. Ervaar trainen met Vermogen op onze unieke Spiningbike IC 7, het fietsen met de My Ride (Virtuele training) en de Coach by Color.

 

Spinning is hard werken en kost liters zweet, maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. En bij ons kun je 6 dagen in de week terecht!

Spinning geeft geen schokbelasting op de gewrichten en door regelmatig van fietshouding en weerstand te variëren wordt de rug ontlast. Zowel de beginnende als de fanatieke wielrenner komt aan zijn trekken om binnen de groep individueel trainen. Sinds juli 2016 is Bewegingscentrum Reset in het bezit van 20 nieuwe Tomahawk IC7 spinningbike's met wattagemeting. De IC7 is baanbrekend in design en functionaliteit, wat grotendeels toe te schrijven is aan de tweetraps aandrijving, een directe Wattrate vermogensmeter, 100-level precisie magnetische weerstand en de gepatenteerde Coach by Color console die op zeer duidelijke wijze de gebruiker zijn Wattrate of hartslag toont.

Voor meer informatie over de Spinningbike zie de button "Spinningbike IC 7"

Per les wordt door de instructeur gekozen of de les met  My Ride systeem, Coach by Color of freestyle wordt gegeven. De minimale leeftijd in onze Spinninglessen is 16 jaar.

My ride

Dé virtuele training voor spinning! Bekijk de onderstaande video om een idee te krijgen van My ride.

Trainen met vermogen/Coach by Color

"Trainen op vermogen is het nieuwe trainen. Voor zowel de professionele als toerfietsers". Trainen met vermogensmeting op een spinningbike luidt een nieuw tijdperk in. Net als bij hartslagmeters, zien we dat vermogensmeters wijdt verspreid zijn onder de preofessionele fietsers. Ook de amateur sporter en wielrenner maakt er steeds meer gebruik van en het mooie is, vermogensmeting heeft zijn weg gevonden naar het Spinning groepslessen, zo ook bij Bewegingscentrum Reset.

Door stelselmatig met een hartslagmeter en een vermogensmeter te trainen kan je precies analyseren of iemand progressie maakt. Dit is, naast het rijden van een inspanningstest, de enige objectieve manier om erachter te komen dat je echt beter wordt. Tijdens een inspanningstest wordt het vermogen en de hartslag gemeten. Met deze gegevens worden de hartslagzones en de vermogenszones voor de verschillende trainingszones (zone 1t/m 5) in kleur bepaald. Deze zones worden aangeduid met kleuren op de trainingconsole op de Spinningbike.

WATT-testen

Twee keer per jaar worden tijdens de reguliere Spinning lessen in groepsverband de WATT-test afgenomen. Deze WATT-testen kunnen als een training beschouwd worden. De Spinning leden worden voorafgaand aan deze testdagen via de mail op de hoogte gebracht.

 

 

 

Lesrooster
Maandag
09:30 - 10:30 uur
Spinning (16+) Virtual coach
19:30 - 20:30 uur
Spinning (16+) Per 30-09 weer 19:00 en 20:00 uur
Dinsdag
19:30 - 20:30 uur
Spinning (16+)
Woensdag
09:30 - 10:30 uur
Spinning (16+) Virtual coach
19:00 - 20:00 uur
Spinning (16+)
20:00 - 21:00 uur
Spinning (16+)
Donderdag
19:00 - 20:00 uur
Spinning (16+)
20:00 - 21:00 uur
Spinning (16+)
Zaterdag
09:30 - 10:30 uur
Spinning (16+) Virtual Coach
Zondag
09:30 - 10:30 uur
Spinning (16+) Virtual Coach