RealFit

RealFit

RealFit is een passend en bewezen effectief programma voor jeugd met overgewicht en obesitas tussen de 12-18 jaar. Gedurende het programma worden de jongeren begeleid naar een gezonde, sportieve leefstijl en een lager BMI. De eigen bijdrage bedraagt voor iedere deelnemer € 11,- per maand.

 

 

Bewegingscentrum Reset organiseert een 3-tal RealFit interventies voor jongeren met overgewicht in samenwerking met Huisartsenpraktijk it Peldershûs, diëtist Anita Vorenkamp en een orthopedagoog. Daarnaast zijn partner partijen Sport Fryslân, GGD Fryslân, CSG Liudger, OSG Singelland en de gemeente Tytsjerksteradiel betrokken bij het RealFit programma.

In dit project is er ruimte voor 45 jongeren, 15 per groep. Zij gaan 13 weken intensief werken aan hun conditie, voedingspatroon en krijgen vaardigheidslessen! De interventie zal worden aangevuld met proeflessen van lokale sportverenigingen. De (kinder)fysiotherapeut test en meet de kinderen tot een jaar na de interventie om veranderingen in kaart te brengen en om te kijken of de resultaten beklijven.

De eigen bijdrage bedraagt voor iedere deelnemer € 11,- per maand.

Dé cursus voor jongeren met overgewicht

Overgewicht is niet leuk. Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel jongeren een probleem. Het wordt momenteel zelfs als één van de grootste gezondheidsrisico’s gezien. Ook geven jongeren zelf aan het gewoon niet leuk te vinden om overgewicht te hebben. Heb jij daar ook last van? Ben jij eerder moe en kun je niet met alle sportactiviteiten meedoen? Zou jij liever slanker willen zijn? Misschien is RealFit dan wel wat voor jou.

Wat is RealFit?
RealFit is een cursus speciaal ontwikkeld voor jongeren zoals jij. Tijdens deze cursus ga je 13 weken aan de slag binnen Bewegingscentrum Reset en word je begeleid door een (kinder)fysiotherapeut, diëtist en gedragsdeskundige. Jij en je ouders zullen veel goede ideeën opdoen over gezond eten en hoe je op een leuke manier kunt bewegen. RealFit is geen streng dieet volgen: het belangrijkste is dat jij je beter gaat voelen!

Het programma
Als start van een RealFit-cursus is er altijd een informatiebijeenkomst en een intakegesprek. Daar kun je kennismaken met de (kinder)fysiotherapeut, diëtist en gedragsdeskundige, al je vragen stellen en verwachtingen doornemen met anderen. Daarna gaat de cursus van start.

RealFit betekent:

  • 13 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma;
  • in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding;
  • vaardigheidslessen;
  • samen uitzoeken hoe jij een actieve en gezonde leefstijl kunt aannemen en behouden;
  • en bovenal VEEL PLEZIER!!

Ook jouw ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zullen er enkele ouderavonden zijn waar met je ouders gekeken wordt hoe we je kunnen helpen met het bereiken van een actieve en gezonde leefstijl. Toch draait de cursus eigenlijk om jou: jij bepaalt het resultaat van RealFit!

Ben je in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en heb je overgewicht? Wil je meer informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op met de receptie van Bewegingscentrum Reset (0511 - 48 22 22) of stuur een e-mail naar info@bewegingscentrum-reset.nl t.a.v. Maaike-Anne Boonstra.

Meer informatie is ook te vinden op: www.realfit.nl 

RealFit is een product van Huis voor Beweging, ontwikkeld door Huis voor de Sport Limburg, Orbis Thuis en GGD Limburg