Lezing

Lezing "Chronisch gezond"

Op 28 november vindt de 3e lezing plaats in een serie van presentaties en workshops die Bewegingcentrum Reset uit Burgum organiseert i.s.m. Jan Hofstra van praktijk "De Dolfijn".

Dr. Sjaak Mulders, huisarts en Klinisch PNI therapeut, is onze gastspreker.

Lezing "Chronisch gezond" op dinsdag 28 november 2017

 

Bewegingscentrum Reset organiseert i.s.m. Natuurgeneeskundig praktijk "De Dolfijn" een serie presentaties/workshops waarin we je meenemen in de wereld van energie. De kwaliteit van leven staat hierin centraal.

In de 3e lezing van deze serie is Dr. Sjaak Mulders, huisarts en Klinisch PNI Therapeut, onze gast. Het is een boeiende lezing waarin duidelijk wordt dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen inbreng. Wat heeft je lichaam werkelijk nodig? Zoals Toon Hermans zei: "Het leven is een ritme. Wie geen maat kan houden loopt naast de muziek van het leven".

Ieder mens zal zijn eigen weg moeten lopen, met of zonder rugzak. Om te leven heeft de mens voeding nodig. Het is niet alleen voedsel maar ook het hebben van bijvoorbeeld een uitdaging. Naast leven zal de mens er alles aan doen om te overleven. Een mens zal overleven zolang alles binnen bepaalde marges functioneert. Hiermee wordt bedoeld dat een mens het beste kan functioneren binnen de zogenaamde homeostase: in balans. Deze lezing zal gaan over het zoeken van een balans met betrekking tot voeding en leefwijze. Zoals Hippocrates 2300 jaar geleden al zei: "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" heeft nog steeds een grote betekenis. Echter, voor de reguliere geneeskunde is deze niet meer relevant. Om te begrijpen welke voeding een mens in balans houdt, wordt eerst uitleg gegeven over het ontstaan van een enkele cel tot een complexe meercellig organisme: de mens. In deze ontwikkeling hebben evolutionaire processen een grote rol gespeeld met als doel te overleven. Uitleg wordt gegeven over welke processen in ons lichaam nog steeds aanwezig zijn die we eenvoudig weg niet kunnen negeren. Dit zijn processen die ervoor zorgen dat de homeostase steeds weer wordt hersteld. Door chronische activering en niet meer herstellen van deze processen zijn de basis voor de ontwikkeling van de moderne westerse aandoeningen. In hoeverre is er nog de mogelijkheid om de homeostase te herstellen? Wat heb je als mens nodig om de homeostase te herstellen? Welke voeding speelt hierin een belangrijke rol? Het zal duidelijk worden dat de laatste generaties met betrekking tot voeding en leefwijze veel is veranderd. Een aantal veranderingen worden besproken.

Datum: dinsdag 28 november 2017
Aanvang:     19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Locatie: Bewegingscentrum Reset
Kosten: € 15,00 incl. koffie/thee en wat lekkers (per PIN te betalen bij onze receptie)
Opgave: Via onderstaand formulier

 

Geef je via onderstaand formulier op voor de lezing "Chronisch gezond" op dinsdag 28 november 2017.